Bale Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Bale Hareketleri Resimli - Hangi Hareket Nasıl Yapılıyor Birlikte Görelim!

Temel Bale Hareketleri Nasıl Yapılıyor? – Bale Teknikleri

Baleyi hayranlıkla izlemenin ötesinde bale hareketleri nasıl yapılır diye merak ediyorsanız ve “bale hareketleri resimli olsaydı da nasıl yapıldığını bir görebilseydim” diyorsanız, doğru yazıdasınız. Balenin eşsiz ritmini içinizde hissedebilmeniz, temel bale hareketleri ile ilgili detayları öğrenebileceğiniz yazımızda, yapmanız gereken bale hareketlerini isimleriyle ve resimli olarak gösteriyoruz.

Bale hareketleri isimleri resimli olarak verildiğinde, anlamlandırmanız daha doğru olacak, böylece nasıl yapmanız gerektiğini daha iyi kavrayabileceksiniz. Başarılı bir dansçı ve balerin ya da balet olabilmeniz için, kendinizi geliştirebilmeniz için, hobi olarak balenin tadını çıkarabilmeniz için bu bale hareketleri ile ilgili detayları net bir şekilde bilmelisiniz.

Bale Egzersizleri Nasıl Yapılır? – Bale Hareketleri Resimli

Çocuk ya da yetişkin, baleye ilgi duyan herkesin öğrenmesi gereken temel bale hareketleri vardır. Bu bale hareketleri resimli olarak gösterildiğinde çok daha kolay bir şekilde anlaşılabiliyor. Bale teknikleri hakkında fikir veren resimli bale hareketlerini evde de görerek ve yaparak pratik kazanabilirsiniz. Ancak profesyonel eğitmenlerden yüz yüze destek alarak kendinizi ilerletmeniz gerekiyor. Yine de ilk aşamada bale bar hareketleri nasıl yapılır bilmeli, önden bilgi sahibi olmalısınız. O halde bale hareketleri isimleri resimli hallerini incelemeye başlayın:

1. Battement tendu: 

Battement tendu hareketi bale bar hareketleri arasında yer alan basit bir harekettir. Tek elinizle barı tutarken çaprazda kalan ayağınızı dizinizden gererek gergin bir şekilde tutmanızı, ayak parmak ucuyla yere dokunmanızı ve yerden kaldırmamanızı, bacağınızı açılı bir şekilde dışarı germenizi ifade eder. 

 

2. Battement tendu jete: 

Battement tendu jete hareketinde ise bir önceki hareket gibi pozisyon alınır, parmak ucu yeren 25 derecelik bir açıyla kaldırılır ve yere değmez. Bu şekilde bacak ve ayak tabanındaki kaslar çalıştırılarak ayak gergin bir şekilde ileri itilir ve geri çekilir, başlanan pozisyona dönülür. 

3. Rond de jamber: 

Bale teknikleri arasında yer alan rond de jamber hareketinde de ayaklardan biri öne doğru gerilir, yarım daire çizilerek eski pozisyona geri çekilir. Temel bale hareketleri arasında en kolay uygulanan hareketlerdendir. 

 

4. Frape: 

Bale hareketleri arasında bulunan ve temel hareketlerden biri olan frape hareketinde ayağınızı öne, yana ya da arkaya doğru sert bir vuruşla açmanız gerekiyor. 

 

5. Fondü: 

Fondü hareketinde bir ayak ku dö piye yaparken diğer ayağın pliye yapması sağlanır. Aktif olan bacağın dizden parmak uçlarına kadar gergin olması ve uzatılması sağlanır. Hareket hem öne hem arkaya hem de yana doğru yapılır.

Bale Bar Hareketleri İçin Bol Pratik Şart!

Bale yapmayı öğrenmek istiyorsanız ve bale teknikleri konusunda sorun yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız korkmayın! Bol pratikle bale bal hareketleri aslında çok basit bir şekilde pratik edilebilir. Bale hareketleri resimli bir şekilde izlenerek ve ardından profesyonel eğitmenlerin desteğiyle öğrenilerek kazanılabilir. Yani eğer isterseniz profesyonelce bale yapabilmeniz için ihtiyacınız olan her detayı öğrenebilirsiniz.

Bale hareketleri ilk bakışta zorlayıcı görünebilir, belki de yapamayacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat aslında bol bol egzersiz yapmak isin anahtarıdır. Çünkü bale dansı yoğun bir çalışmayı gerektirir. Bu yoğun çalışmanın içinde yer alarak bale yapmayı öğrenebilir, bale hareketleri konusunda kısa sürede ustalaşabilirsiniz. 

[widget-169]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.